0

FML

Vet ni vad som hände idag vid halv 11? Det var den värsta smärtan jag någonsin varit med om!

Jag och min syster turades om att åka på min longboard och när jag åkte så tog jag i och åkte snabbt för jag ville testa hur det kändes. Men det skulle jag inte ha gjort för jag tog i med mer fart än vad jag klarade av och nu några timmar senare så ligger jag hemma i soffan med gips och väntar på att få bli opererad imorgon.

Jo, som ni förstår så trillade jag från longboarden, min fot vreds snett och jag föll med tyngden på den. Åh, vad det gjorde ont, jag bara skrek av reflex så högt jag bara kunde. Har nog aldrig haft så ont innan, de gånger jag har svimmat är nog på ungefär samma nivå men detta var nog lite värre tror jag. Lovisa sa att folk tittade förskräckt på mig när jag skrek och en snäll man som bodde precis där jag trillat sprang in och hämtade bandage och is, han hjälpte mig och var väldigt snäll. Han sa att han var fotbollstränare och hade sett många skadad fötter och han trodde att det bara var en stukning.

Jag har dock erfarenhet av att ha åkt in och åkt hem för det är bara en stukning" och sedan behövt komma tillbaka sådär 1,5 månad senare och fått reda på att det tydligen var fraktur i alls fall. Så vi åkte direkt till Blekinges lasarett där jag blev röntgad. När de skulle vrida min fot under röntgen gjorde det aldeles för ont så de hämtade någon slags röntgen platta så att jag skulle slippa vrida foten. 20 minuter senare kördes jag in med rullstol i ett rum där jag såg en säng och gipsrullar och grejer, då förstod jag att det var en fraktur. Läkaren sa till mig att jag hade benet hade gått av vid fotleden och att det ibland krävdes operation och ibland bara gips. I mitt fall krävdes tydligen operation. Eftersom vi var på ett sjukhus långt hemmifrån, valde vi att köra hem för att jag skulle slippa bli inlagd i Blekinge.

Just nu några timmar senare ligger jag hemma i soffan och benet dunkar. Jag har fått morfin och en massa tabletter, samt en blodförtunnande spruta som jag ska ta varje kväll själv. Usch, ser inte fram emot det. Imorgon ska jag alltså opereras och då kommer jag få in skruvar och plattor i mitt ben, det låter läskigt tycker jag. Jag har aldrig varit med om någon operation tidigare och jag har aldrig sövts. Nu så längtar jag bara tills att jag är färdig med operationen och att det här är över.

Har någon av er opererats någon gång tidigare?

Pilen visar var benet är av. Imorgon ska de skära upp, gå in med skruvar och någon sorts platta. Läskigt!

Usch, det är så typiskt för jag tyckte precis att jag hade blivit bra på longboard och sen händer detta. Jag är jätterädd för att jag ska bli feg när foten läkt så att jag ej kommer våga åka. Jag ska iaf försöka att åka så fort min fot är bra igen. Då ska jag dock ta det försiktigare och inte ta i med mer fart än vad jag klarar av.

Såhär ligger jag just nu och det dunkar i benet. Lägg också märke till mitt vita födelsemärken på höger ben! På vintern så är det knappt att märket syns haha. Just nu är märket dock rosa, det kan nämligen inte bli brunt, bara rött.

Här får ni lite frisyr-bilder också. En inbakad fläta.